woensdag 4 augustus 2010

Touristenfahrten @ Nordschleife - Part 3

Na een nachtje slapen in Hockai, met op de achtergrond het geluid van de 24-uren race, vertrokken we met de Evo en de Subi richting Nürburg om er enkele rondjes over de legendarische Nordschleife te rijden.Het 22km. lange circuit in het Eifelgebergte is bijna dagelijks open voor het grote publiek, maar lokt vooral in het weekend heel wat petrolheads op 2 of 4 wielen.Dat het een uitdagend circuit is, werd al vlug duidelijk. Toen we aankwamen, werd het net een uur gesloten wegens een zware crash. Tijd om een kijkje te nemen op de parking...
Twee Italiaanse Porsche GT2's (één ervan in de Gulf-livery!) reden enkele rondjes over de parking, een zwarte Audi R8 V10 stond ongeduldig te wachten om het circuit op te mogen en ondertussen bleven de bezoekers maar toe stromen.
Na anderhalf uur werd het circuit heropend, en de Evo en Subi waagden zich aan een verkenningsrondje. Ondertussen ging ik eventjes aan het rond punt staan voor de ingang.
Damn, wat daar allemaal voorbij reed...Na nog een tweede rondje met de Subi reden we nog 2 verschroeiende rondjes met de Evo.Motorrijders moesten al vlug plaats maken, en enkel de Ringtaxi (met Sabinetje) kwam ons voorbij snellen. Net voor de tweede carousel stond een gecrashte Porsche Carrera dwars over de weg, maar verdere ongelukken bleven gelukkig uit.Na nog een kijkje op de parking gingen we nog even langs de ring kijken. Daar stond een prachtige groene Wiesmann GT. Even later aan het tankstation passeerde er nog een zwarte Porsche Carrera GT en de nieuwe Audi RS5.
Tijd om terug te keren naar Francorchamps, ff kijkje nemen bij de 24-uur en op maandag en dinsdag Bookatrack-trackday, maar daarover later meer. Om af te sluiten nog enkele Nordschleife pics:
Ferrari 430 Scuderia - Subaru Impreza -Nissan GTR PaceCar - BMW X6M - Nissan 350Z - Aston Martin Vantage Nordschleife = Porsche-country
Brandnew Audi RS5
Corvette ZR1 - Chrysler 300C SRT8 - Lotus Elise S3

Geen opmerkingen: