maandag 27 september 2010

BTCS & Belcar @ Francorchampagne - Part 7

In de loop der jaren zag ik thuis heel wat Volvo's de revue passeren: 164, 240, 340, 780, 940, 480ES, 480 Turbo, S40, C70... We zijn nogal fanatiek dus.
In de jaren '90 konden we supporteren voor de legendarische 850 break in het BTCC (Link) en nu en dan zie je een Volvo opduiken in een rally of rallycross, maar over een echt race-imago kon je nooit echt spreken. (Al gebruikt de Ford Focus RS wel een Volvo 5-cyl. motor...)
Gelukkig is er nu deze Volvo S60 (6cyl. 410pk.) die deelneemt aan het BTCS-kampioenschap, en op Francorchamps de eerste race makkelijk won. Yihaa!
(Dat deze 'Volvo' eigenlijk een kitcar is en in feite weinig tot niets met Volvo te maken heeft, daar spreken we niet over natuurlijk.)
Na de eerste race was er een oliedruk-probleem en werd er een nieuwe motor geplaatst, maar na twee rondjes moest de strijd gestaakt worden.
Nog één race te gaan (Zolder) en de Volvo staat momenteel op de derde plaats in het kampioenschap. Het wordt nog spannend... Voor de Volvo-fanaten: Volvo Racing History - film op "Joetjoep" part 1 & part 2
Volvo-drifting : link

Geen opmerkingen: