zaterdag 12 maart 2011

Geneva Carshow 2011! Bentley Supersports Ice Speed Record

Enkele weken geleden brak Bentley het Ice Speed Record door met een Continental Supersports, bestuurd door Juha Kankkunen, 330.695km/u. te halen op een ijsvlakte in Finland. Dit werd uitgebreid gevierd, gefilmd en haalde zelfs de internationale pers. (Link naar het filmpje hier)
'Het ijzer smeden als het heet is' dacht men bij Bentley, dus werd er onmiddellijk een gelimiteerde reeks Supersports Convertible Ice Speed Record uitgebracht (100 stuks). De kleur is toepasselijk Arctic White en in het interieur zijn heel wat rode carbon accenten te vinden, maar anders lijkt me dit een gewone Supersports.
Maar wat lezen we deze week? Link Een RS6 van bandenfabrikant Nokian breekt opnieuw het record met een top van 331.61km/u. Lachen!Naast de ISR Supersports was ook de 'vernieuwde' Continental GT te vinden. Ook hier niet veel verandering te vinden, 'uitmelken' lijkt me een passend woord.
Net als bij de Continental Flying Spur, die in navolging van de gewone Conti GT nu ook als Series 51 wordt aangeboden. Wat een verrassing.Bentley Continental Flying Spur Speed Series 51
Het meest opwindende op de Bentley stand was de vernieuwde Mulsanne. Een 6.8l. V8 twin-turbo is goed voor 505pk., 1020Nm. en een top van 296km/u.

Geen opmerkingen: